Home arrow Forums



Go Back   XS11.com Forums > Idle Talk Forum > XS11/XJ11 Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-30-2018, 10:23 PM
Crusty Snippets Crusty Snippets is offline
XStremely XSive
 
Join Date: Sep 2010
Location: Gabriola BC
Posts: 426
Head light and pipes.

79XS11 Special. Burned out low beam, replaced, burned out low beam. Might have been a faulty bulb. I will monitor. The reserve lighting unit did not work. Flickered on low beam, so I switched to high beam and got home. Do I need the reserve lighting thing? Already unplugged and chucked the relay delay thing, just behind the steering head.

What is everyone doing for pipe replacement. I have 4 into 1 Jardines that work fine, but there are holes developing. The Macs I bought new fell apart, and Yami did not like them much. Running fine on the Jardines, but they will need replacing some day soon.

Thank you. Unkle Crusty
Reply With Quote
  #2  
Old 10-30-2018, 10:47 PM
DiverRay's Avatar
DiverRay DiverRay is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Aptos, CA (Santa Cruz County) 831-234-8721 C
Posts: 6,551
If your burning out low beams, check the wire harness. If you have a short someplace that causes the voltage to drop at the bulb, that WILL burn them out.
As you said the RSU is not working, that may also be part of the problem. Here is the link to remove the RSU:http://www.xs11.com/forum/showthread.php?t=874
__________________
Ray Matteis
KE6NHG
2011 Kawasaki Concours, BLACK
R1200RT Totaled 11-15-2016
XS1100 E '78 (winter project)
'99 altima, rain vehicle with ft8900.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-30-2018, 11:37 PM
Radioguylogs's Avatar
Radioguylogs Radioguylogs is offline
XSive Maximus
 
Join Date: Nov 2012
Location: Brighton, MI
Posts: 965
Dirty Connection?

Recurring bulb failures are usually caused by intermittent power- it shocks the filament each time the power comes on. Seems like a weak connection somewhere. Maybe clean all the related connectors?
__________________
-Mike
_________
'79 XS1100SF 20k miles
'80 XS1100SG 40k miles
'79 XS750SF 15k miles
'79 XS750SF 20k miles
'84 Honda V65 Magna 1K miles + ?
'84 Honda V64 Magna 48k miles (parts bike)
'86 Yamaha VMAX 5k miles

Previous
'68 Motoguzzi 600cc
Reply With Quote
  #4  
Old 10-31-2018, 10:43 AM
Crusty Snippets Crusty Snippets is offline
XStremely XSive
 
Join Date: Sep 2010
Location: Gabriola BC
Posts: 426
Thank you Diver and Radio.
I will install the new light today, and chuck the stupid and poorly named reserve lighting unit.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2018, 02:51 PM
Crusty Snippets Crusty Snippets is offline
XStremely XSive
 
Join Date: Sep 2010
Location: Gabriola BC
Posts: 426
One of the most satisfying fixes to date. I got to throw away a stupid part, and have the lights work.
There are no street lights on my Island. At 10 pm this time of year, it is as dark as the inside of a black cow, at night. It is quite obvious when the head light goes out. I was also studying the tip over shut off switch.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Integrated by BBpixel ©2004-2018, jvbPlugin